Hoe maak ik mijn foto's shoppable?

Ontdek hoe je je omzet kunt verhogen met SnapWidget Shoppable.

Henk Schutte avatar
Written by Henk Schutte
Updated over a week ago

Hoe maak ik mijn foto's shoppable?

Om aan de slag te gaan met SnapWidget Shoppable, moet je ervoor zorgen dat je al minimaal 1 Pro widget hebt gemaakt. Deze zijn beschikbaar voor alle abonnees van het Lite-, Pro- en Developer-abonnement.

Op de Shoppable-configuratiepagina kunt je de widget selecteren die je wilt bewerken in de vervolgkeuzelijst. Je kunt vervolgens op een product of item in een van de foto's klikken om een ​​link en beschrijving toe te voegen.

Voer nu een product-URL en beschrijving in. Dit moet een URL zijn naar uw productpagina voor het geselecteerde product waar uw bezoeker het artikel kan kopen.

Op de betreffende foto wordt nu een link weergegeven waar de Shoppable-hotspot is toegevoegd.

Nadat je links heeft toegevoegd naar alle afbeeldingen die je Shoppable wilt maken, moet je de widget bijwerken om de foto's in een Shoppable-lightbox te openen. Ga hiervoor naar je dashboard en selecteer de widget die je zojuist hebt bewerkt.

Ga naar het tabblad Advanced van jouw widgetinstellingen en stel de optie Photo Link in op Shoppable (Lightbox).

Je kunt ook de tekst wijzigen die wordt weergegeven wanneer je muis over het item beweegt met de Shoppable-links. De standaard is 'Shop This'.

Werk je widget bij en vervang het codefragment op je website door de nieuwe. Je widget is nu Shoppable!

Wanneer een bezoeker de muisaanwijzer op een foto in jouw widget plaatst die Shoppable-links heeft, geeft de widget aan dat ze de item(s) op deze foto kunnen kopen.

Wanneer erop wordt geklikt, wordt de foto geopend in een lightbox met alle Shoppable-items op de foto. Dit maakt het gemakkelijk voor uw bezoekers om per artikel direct naar de productpagina te gaan.